Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко критикує БЮТ і Партію регіонів за закрите обговорення змін до Конституції


Президент Віктор Ющенко називає «неприпустимим» той факт, що Блок Юлії Тимошенко й Партія регіонів ведуть переговори щодо внесення конституційних в закритому режимі. Як повідомила речниця глави держави Ірина Ванникова, Президент вітатиме будь-яку консолідацію будь-яких політичних сил, якщо метою їх об’єднання є боротьба із кризою. За її словами, створення нових коаліцій має відбуватися відкрито і у відповідності до законодавства.

«Натомість нині очевидно, що «широку коаліцію» її ініціатори розглядають виключно як механізм для тіньової конституційної реформи з подальшою узурпацією влади... Президент як гарант Конституції застерігає від подібного розвитку подій і попереджає, що не допустить розділу країни на двох», – сказала Ванникова.

За її словами, Віктор Ющенко виступає за всенародне обговорення змін до Конституції та їх ухвалення на референдумі.

Сьогодні перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що Партія регіонів і БЮТ обговорюють спільний проект внесення змін до Конституції.

Раніше лідер регіоналів Віктор Янукович і голова фракції БЮТ Іван Кириленко заперечували факт ведення таких переговорів.

Регіонали схиляються на користь обрання Президента в парламенті

Аргументів на користь обрання Президента в парламенті більше, ніж на користь всенародного обрання глави держави, заявила заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман.

«Нам необхідна стабільна, сильна, єдина та унітарна демократична Україна. Така Україна буде неможливою, якщо ми продовжуватимемо політику популізму. Україні потрібний не популізм, а реформи, і це є аргументом на користь того, щоб все-таки обирати Президента в парламенті», – заявила депутат.

За її словами, не важливий спосіб обрання глави держави – важливо, щоб його обрання було законним.

Заступник лідера фракції Партії регіонів заявляє, що всенародне обрання Президента – це виклик, оскільки може загрожувати повторенням «розділення країни».

При цьому депутат зазначила, що можливе перенесення виборів глави держави в парламент дасть змогу об’єднати політиків.

«Для виборів Президента в парламенті потрібно 75-80% голосів, а це значить, що повинно відбутися об’єднання політикуму, яких обирав народ на прямих виборах», – наголосила Герман.

Гриценко застерігає від створення «хунти» в Україні

Натомість голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко заявляє, що обрання глави держави в парламенті загрожує національній безпеці країни.

Він закликав лідерів Партії регіонів і БЮТ Віктора Януковича і Юлію Тимошенко схаменутися і «не створювати хунту». «Я категорично проти створення хунти, яка здійснюватиме кроки злодійкуватого характеру, – відбирати у людей право обирати Президента, красти собі додаткові повноваження. Це є категорично неприйнятним», – наголосив Гриценко.

Раніше Віктор Янукович заявляв, що є прихильником всенародних виборів Президента.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG