Доступність посилання

ТОП новини

Лідери «Аль-Каїди» критикують Барака Обаму


Телевізійний канал «Аль-Джазіра» оприлюднив сьогодні аудіозвернення, як припускають, лідера терористичного угруповання «Аль-Каїда» Усами бін Ладена, який стверджує, що президент США Барак Обама «посадив насіння ненависті і помсти проти Америки». Голос на аудіозиписі каже, що Обама продовжив кроки, які робив його попередник на посаді Джордж Буш.

Автентичність плівки не може бути перевірена незалежними джерелами.

Напередодні друга особа після бін Ладена в структурі «Аль-Каїди» – Айман аз-Завахірі в іншому аудіозверненні, розміщеному на одному з веб-сайтів, закликав єгиптян не довіряти «солодким промовам» президента США Барака Обами.

Найближчий соратник Усами бін Ладена називає американського президента «злочинцем» і стверджує, що від нього не варто очікувати змін у ставленні США до мусульман.

Аз-Завахірі – єгиптянин за національністю – виступив напередодні поїздки Барака Обами до Єгипту.

У четвер Обама виступить у Каїрському університеті з промовою, яка, за очікуваннями, має відкрити нову сторінку у відносинах США та арабського світу.

Сьогодні президент США Барак Обама почав своє турне Близьким Сходом, зробивши першу зупинку в Саудівській Аравії. Там він виступить із програмною промовою про зв’язки з країнами регіону.

Ця подорож покликана зміцнити контакти Вашингтона з ісламським світом.

XS
SM
MD
LG