Доступність посилання

ТОП новини

Обама в програмній промові в Каїрі торкнувся теми Афганістану


Продовження боротьби в Афганістані дорого коштує для США, проте ситуація там наразі не дає змоги вивести американські війська, заявив президент США Барак Обама.

«Безумовно, ми не хочемо тримати свої війська в Афганістані. Ми не прагнемо мати там військові бази. Для Америки це є мукою втрачати своїх людей. Продовження цього конфлікту дуже дорого коштує – і в фінансовому плані, і в політичному. Ми би з радістю вивели звідти усіх вояків до останнього, якби були упевнені, що в Афганістані, а тепер уже і в Пакистані – не залишилося екстремістів, які сповнені рішучості убити якомога більше американців. Але ситуація поки що інша», – заявив Обама, виступаючи зі зверненням до ісламського світу в столиці Єгипту.

Президент США також наголосив, що Америка та іслам «не мають бути конкурентами».

«Я приїхав до Каїра з наміром відкрити нову сторінку у відносинах США з ісламським світом. Ці відносини мають будуватися на взаємній повазі і на тій істині, що Америка та іслам не потребують суперництва. Навпаки, їхні інтереси взаємно перетинаються, у них загальні принципи – принципи справедливості та прогресу, толерантності та людської гідності», – сказав президент США.
XS
SM
MD
LG