Доступність посилання

ТОП новини

Фінансова криза призведе до переформатування світу – Медведєв


Президент Росії Дмитро Медведєв закликав світових лідерів спільно боротися з економічною кризою та створювати інституції для ухвалення спільних рішень.

Виступаючи на Міжнародному економічному форумі, російський президент заявив, що нинішня криза призведе до переформатування світу.


За його словами, зміняться лідери економічного розвитку, моделі поведінки в економічній сфері, моделі функціонування економічних ринків. У новій моделі, яку буде створено в найближчі роки, ще доведеться пройти випробування на міцність і довести свою ефективність, заявив Медведєв.

«Будь-яка криза – це розчарування, але будь-яка криза не повинна ставити під сумнів саму цінність свободи і запитані сучасним людством демократичні культурні й економічні цінності, які народжувалися в дуже складній боротьбі та всіма нами завойовувалися впродовж століть», – сказав президент Росії.

Крім того, за словами Медведєва, про проходження дна світової фінансової кризи говорити передчасно, незважаючи на пожвавлення на основних фінансових ринках світу, яке дало підставу низці аналітиків говорити про те, що дно кризи досягнуте.

«На мій погляд, шампанське відкривати ще зовсім рано», – зазначив російський президент.

Росія нині переживає найбільший економічний спад за останні 10 років. Цьому сприяє падіння цін на нафту, послаблення рубля та відтік капіталу.

XS
SM
MD
LG