Доступність посилання

ТОП новини

Люди, які представляють народ, можуть вносити поправки до Конституції – Пінту Тейшейра


У Європейській комісії відзначають важливість збереження в Україні верховенства права і поваги до Конституції.

Про це заявив глава Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра журналістам у Сімферополі, коментуючи на прохання кореспондента УНІАН зустріч Президента Віктора Ющенка з послами Великої сімки і ряду країн, під час якої глава держави закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні зберегти демократію.

«Ми знаємо про те, що було сказане (на зустрічі), фактів не знаємо. У будь-якому разі, в будь-якій країні важливо, щоб дотримувалися верховенство права і конституційні процедури», – заявив глава Представництва Єврокомісії.

«Я не можу вам сказати», чи відповідає «цим правовим нормам те, що було сказане», – додав Пінту Тейшейра.

«Для нас важлива повага до Конституції, повага до закону. А в решті – політичні сили мають свободу. Вони мають слідувати цим правилам і відповідно до того, що є легітимним, законним в парламенті, вони можуть вносити будь-які зміни, поправки. Це відбувається в будь-якій демократичній країні. Ті люди, які представляють народ, якщо у них є легітимне право вносити зміни, поправки до Конституції, змінювати моделі, (то) це можливо», – сказав глава Представництва Єврокомісії в Україні.

Разом з тим, наголосив Пінту Тейшейра, в даному конкретному випадку «ми не знаємо, що саме має відбутися чи не має відбутися».
XS
SM
MD
LG