Доступність посилання

ТОП новини

Нова коаліція буде створена, проте вона не зможе змінити Конституцію – Гриценко


Голова парламентського комітету з питань національної безпеки, глава громадської організації «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко вважає, що коаліція між БЮТ і Партією регіонів найближчим часом буде створена, але новим коаліціантам не вдасться реалізувати свій проект Конституції.

Як повідомили у прес-службі організації в суботу, про це Анатолій Гриценко заявив в телеефірі програми «Шустер Lіve».

При цьому депутат зазначив, що переговори про створення коаліція є «проявом страху» лідерів цих партій. За його словами, якби подолання кризи було справжньою причиною, а не декларацією, про зміни до Конституції не йшлося б.

«Будь ласка, створюйте коаліцію, формуйте уряд і працюйте. Показуйте результати, і люди до вас потягнуться. Але йдіть на вибори, чого ви боїтеся?», – звернувся Гриценко до членів можливої коаліції.

«Якщо злякався виборів Янукович, якщо злякалася виборів Тимошенко –висувайте інших кандидатів. Навіщо ви чіпляєтеся за Конституцію? Навіщо створюєте Конституцію щастя для двох осіб?», – додав політик.

«Насправді за цією Конституцією три президенти. Один президент керує силовиками. Запитайте у Партії регіонів, хто це буде? – Янукович. Інший президент – це прем'єр з грошима. Запитайте у БЮТ, хто буде прем'єром? – Юлія Володимирівна. Але там є ще й третя особа, яку пунктиром показано. Там ще буде людина, яка керуватиме рішеннями судової системи. Так класно виписана судова система, що абсолютно зрозуміло, хто її очолить – Віктор Володимирович Медведчук (екс-глава адміністрації президента Леоніди Кучми – ред.). Тобто три президенти, і нікуди суперечність не дінеться», – зауважив Анатолій Гриценко.
XS
SM
MD
LG