Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає зробити все, щоб фінал Євро-2012 відбувся в Києві


На зустрічі з керівництвом столиці України Віктор Ющенко наголосив: «Ми виходимо з того, що фінал Євро-2012 має відбутися в Києві – меншого завдання я не ставлю».

Президент також просить Верховну Раду провести окреме засідання, щоб ухвалити необхідні закони для проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні.

Листа про це, що його Віктор Ющенко надіслав Голові Верховної Ради вчора, зачитав сьогодні на засіданні погоджувальної ради парламенту представник Президента в Верховній Раді Ігор Попов.

Володимир Литвин у відповідь підтвердив, що сьогодні отримав цього листа. Він запропонував винести відповідні законопроекти на обговорення наступного вівторка, 16 червня, а профільним комітетам парламенту доручив прискорити їхній розгляд.

Виконавчий комітет УЄФА в середині травня визнав в Україні лише Київ частково готовим приймати Євро-2012 – тільки рядові матчі, але тим часом не фінал. При цьому українська столиця ще має підтвердити, що буде готова прийняти фінал, а Львів, Донецьк і Харків – що взагалі будуть готові приймати матчі Чемпіонату.

Європейський союз футбольних асоціацій ухвалить остаточне рішення щодо українських міст 30 листопада. В УЄФА зазначили, що право прийняти Євро-2012 із українського боку можуть отримати не обов’язково всі чотири, але й тільки два міста – Київ і те, що виявиться найготовішим.
XS
SM
MD
LG