Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ шкодує про провал широкої коаліції і не полишає надії на неї


Від того, що Блок Юлії Тимошенко не створив коаліції з Партією регіонів, «втратила країна», бо «вкотре не вдалося об’єднати зусилля», заявив голова фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко.

За його словами, причиною зриву домовленостей між БЮТ і Партією регіонів стала незгода Блоку Юлії Тимошенко продовжити повноваження нинішнього парламенту.

При цьому він додав, що БЮТ не полишає надії на створення такої широкої коаліції і не зупиняє переговори з можливими партнерами, борючись за «єднання політичних сил».

За словами Івана Кириленка, таке об’єднання потрібне, зокрема, для внесення змін до Конституції, а також для ухвалення необхідних для країни законів.

Він також заявив, що БЮТ «обов’язково завтра чи післязавтра» внесе на розгляд Верховної Ради свій проект Конституції, в якому головними тезами будуть делегування максимальних повноважень місцевому самоврядуванню, судова реформа з «виборністю і підзвітністю громадянам» суддів первинної ланки, а також розподіл обов’язків між центральними органами влади, за якого ключовою посадою стає Прем’єр-міністр.
XS
SM
MD
LG