Доступність посилання

ТОП новини

Людмила Супрун: Якщо влада не візьметься за голову, ВВП впаде до 37%


Як заявила в ефірі Радіо Свобода голова Народно-демократичної партії Людмила Супрун, якщо не зміняться «підходи до визначення діагнозу», якщо не зміниться дії влади, то можна очікувати рівень падіння ВВП до 37%.

«За кордоном статистика, особливо та, що стосується роботи держави, є щохвилинною і щоденною, і будь-які зміни одразу потрапляють в систему он-лайн у статистичну звітність, бо там немає ручного приписування – плюс 10% або мінус 20%», – сказала Людмила Супрун, коментуючи відсутність інформації про валовий внутрішній продукт за перший квартал.

А як можна маніпулювати числами про ВВП, в ефірі Радіо Свобода розказав економіст Валерій Гладкий: «Можна ВВП або завищити, або занизити, завищуючи або занижуючи обсяги тіньової економіки або фіктивного експорту. Таким чином цифру можна зробити більшою і, від цього відштовхуючись, завищувати показники бюджету, занижувати показники інфляції тощо».

Останнім часом Кабінет Міністрів ужив низку заходів, якими значно обмежив оприлюднення статистичних даних про стан економіки в Україні.
XS
SM
MD
LG