Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко хоче депутатський мандат – Томенко


У першу чергу в Україні потрібно проводити дострокові президентські вибори, якщо брати за основу рівень довіри чи недовіри громадян до політиків та інститутів влади, вважає заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Як повідомили у прес-службі Томенка, коментуючи слова секретаря РНБО України Раїси Богатирьової щодо необхідності дострокових парламентських виборів, він сказав: «Низька довіра і до Верховної Ради як до інституту влади, натомість багато політиків, які працюють у парламенті, мають доволі високий ступінь популярності. Сумніша історія з популярністю Президента. Останні дослідження, зокрема у Києві, свідчать, що Президенту України не довіряє близько 80% громадян».

За словами Томенка, якщо взяти за основу логіку, що її висловила Богатирьова, то спочатку в Україні треба проводити дострокові президентські, а вже потім дострокові парламентські вибори.

«Враховуючи те, що в Україні вже розпочалась реальна президентська кампанія, очевидно, що країна не може дозволити собі спеціальні парламентські вибори для того, щоб Віктор Ющенко і його колеги підстрахувалися мандатами народного депутата», – наголосив заступник голови парламенту.

В інтерв’ю одному з вітчизняних видань Богатирьова висловила думку, що нинішню політичну кризу, що загострилася після зриву перемовин про «широку» коаліцію у складі БЮТ і Партії регіонів, можна вирішити «суто цивілізаційним способом – через дочасні парламентські вибори».
XS
SM
MD
LG