Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваних талібів у Пакистані знищила ймовірна ракета США


Саме американська ракета, за словами пакистанських урядовців, стала причиною загибелі принаймні трьох підозрюваних повстанців у регіоні Пакистану, де діють таліби.

За цими даними, ракета влучила в авта з можливими талібами в місцевості Ладдга району Південний Вазиристан, що є головною базою одного з чільних лідерів пакистанських талібів Байтулли Мехсуда.

США вже не раз раніше завдавали ракетних ударів по повстанцях на території Пакистану з безпілотних літаків, запущених із сусіднього Афганістану.

Трохи раніше в Пакистані також повідомили, що по укріпленому районові Байтулли Мехсуда завдали повітряного удару і бойові літаки пакистанського війська.

Військові Пакистану, за словами урядовців країни, також використовують бойову авіацію й артилерію проти підозрюваних криївок талібів у районі Баджаур. Цей район розташований на протилежному від Південного Вазиристану північному краю територіального підрозділу Пакистану, відомого як Територія племен під федеральною адміністрацією, що вздовж кордону з Афганістаном.
XS
SM
MD
LG