Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль погодиться на палестинську державу без зброї, палестинці не згодні


Для Ізраїлю прийнятна майбутня палестинська держава як демілітаризована, заявив ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

Він закликав лідерів арабських країн зустрітися й домовитися про мир, а палестинців – «негайно» поновити мирні переговори.

Прем’єр підтвердив, що Ізраїль дотримується міжнародних зобов’язань, і заявив, що й інші сторони теж мають виконувати свої зобов’язання.

У своїй давно очікуваній зовнішньополітичній промові, в якій Нетаньягу виклав засади своєї політики, він наголосив, що палестинці мають визнати Ізраїль як державу-батьківщину єврейського народу.

Він також заявив, що вирішення проблеми палестинських біженців має бути знайдене поза межами Ізраїлю – всередині Ізраїлю жодних палестинських поселень не буде, заявив ізраїльський прем’єр.

Водночас він пообіцяв, що Ізраїль не будуватиме нових єврейських поселень на окупованих палестинських територіях.

У відповідь на промову Біньяміна Нетаньягу президент Палестинської адміністрації Махмуд Аббас уже оприлюднив заяву, в якій назвав її «саботажем» близькосхідного мирного процесу.

Суперники Аббаса в боротьбі за владу на палестинських теренах, ісламістський рух «Хамас», так само засудили промову, заявивши, що вона відображає «расистську й екстремістську ідеологію».
XS
SM
MD
LG