Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані перерахують голоси – Рада охоронців Конституції


Іранські державні ЗМІ повідомили, що Рада охоронців Конституції, орган, що, зокрема, наглядає за виборами, висловила готовність провести перерахування голосів, які іранські виборці подали на президентських виборах 12 червня.

Протягом минулих трьох діб у столиці Тегерані та інших іранських містах відбулися масові демонстрації, в яких взяли участь сотні тисяч протестувальників, котрі висловили свою незгоду з результатами президентських виборів від 12 червня і з вимогами переглянути ці результати. Це були найбільші демонстрації в Ірані з 1979 – спалаху ісламської революції.

Іранські державні ЗМІ повідомили, що семеро осіб загинули та численні були поранені у понеділок під час акцій протесту у столиці Ірану. Згідно з повідомленням, озброєні особи обстріляли протестувальників, які намагалися пройти до будівлі провладного воєнізованого ісламського формування Басідж.

Кандидат від опозиції Міра Хоссейна Мусаві, який, за офіційними даними, програв на президентських виборах чинному президентові Махмуду Ахмадінеджаду, заявив, що під час підрахунку голосів мали місце масові фальсифікації і закликав анулювати результати президентських виборів.
XS
SM
MD
LG