Доступність посилання

ТОП новини

На саміті ШОС обговорили створення єдиної наднаціональної валюти


На думку учасників Шанхайської Організації Співпраці, які зустрічалися на дводенному саміті в російському Єкатеринбурзі, єдина валюта є одним із заходів у подоланні глобальних економічних проблем.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв обґрунтував необхідність такої валюти так: «Дана одиниця могла би використовуватися в торговельно-економічних розрахунках між країнами ШОС, бо національна валюта в ролі регіональної або резервної світової – це схеми, які давно себе вичерпали і віджили, котрі розраховані на те, щоб в односторонньому порядку переваги отримувала та сторона, яка пропонує свою національну валюту на роль регіональної чи резервної».

Президент Росії Дмитро Медведєв погодився із Нурсултаном Назарбаєвим і запропонував збільшити частку національної валюти в розрахунках між країнами ШОС.

Медведєв також додав: «Поява нових резервних валют – це процес довгий. Водночас у виступах моїх колег і своєму виступі лунала необхідність чи усвідомлення того, що без додаткової кількості резервних валют нам все ж не можливо буде обійтися», – сказав Дмитро Медведєв, зазначивши, що «нинішній набір резервних валют і основна резервна валюта – долар США – зі своїми функціями не впоралися».
XS
SM
MD
LG