Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську військовий комісаріат звільняє приміщення для католицької школи


Сьогодні розпочинають ремонт в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті, де з 1 вересня в одному крилі почне працювати католицька школа Святого Василія Великого.

70 років тому приміщення належало греко-католицькій церкві (тут була єпархіальна семінарія), а в радянські часи його передали військовим (штабу армійського корпусу, а потім обласному і міському військкоматам).

Хоча обласна рада ухвалила рішення про повернення приміщення ще у 2006 році, воно не виконувалось, а конфлікт час від часу розгорявся.

Минулого року голова Івано-Франківської обласної держадміністрації та керівник Західного оперативного командування підписали спільне рішення, погоджене міністром оборони України, про три етапи переселення військового комісаріату.

За словами заступника голови ОДА Олега Коржака, на переміщення міської призовної комісії та переселення міського комісаріату на вулицю Довженка, проведення там ремонтів із обласного бюджету виділено 2 мільйони гривень.

У католицькій школі Святого Василія Великого нині навчається 330 дітей. Від 1 вересня в нове переміщення на вулиці Шевченка поки що перейдуть 98 учнів 6-9 класів.

Попереду ще переселення обласного військового комісаріату. В обласній держадміністрації обіцяють до осені підготувати розрахунки щодо його переміщення і ремонтних робіт.
XS
SM
MD
LG