Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США: Україна не достатньо протидіє торгівлі людьми


Сполучені Штати Америки звертають увагу України на недостатню протидію торгівлі людьми.

Про це повідомили сьогодні у відділі преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

Напередодні державний секретар США Гілларі Клінтон оголосила про оприлюднення «Доповіді про торгівлю людьми» 2009 року. На вимогу Конгресу Сполучених Штатів державний департамент готує такі щорічні доповіді стосовно усіх країн світу. Мета доповідей – стимулювання до дій і створення партнерських зв’язків по всьому світу в боротьбі проти работоргівлі.

Згідно з доповіддю, Україна опустилася до «контрольного» списку країн другої групи, які потребують пильної уваги, тому що, попри значні зусилля українського уряду, спрямовані на ліквідацію торгівлі людьми, Україна ще не повністю відповідає мінімальним стандартам протидії цьому негативному явищу.

У доповіді вказано, що Україна не змогла надати доказів того, що вона докладає достатніх зусиль, аби торгівці людьми були покарані, щоб державні службовці не були співучасниками цих злочинів, а жертвам торгівлі людьми надавався достатній захист.

Минулого року, зазначається у доповіді, уряд України зробив певний поступ у розслідуванні та передачі до суду справ про торгівлю людьми з метою трудової експлуатації, але ці успіхи були затьмарені невідповідністю покарань тим, хто торгував людьми як задля сексуальної, так і трудової експлуатації, а також браком зусиль у вирішенні проблеми причетності держслужбовців до торгівлі людьми.
XS
SM
MD
LG