Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: відставка Вінського не впливає на дієздатність Кабміну


Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що відставка міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського, після звільнення якого з'являється четверта вакантна посада в Кабінеті Міністрів, не вплине на дієздатність уряду.

«Такої загрози в нас немає. У нас достатня кількість міністрів, щоб працювати. Інше питання, що не всі проходять випробування роботою в уряді в умовах глобальної кризи», – заявив Турчинов журналістам.

Він назвав відставку Вінського демаршем, що, на його думку, пов'язано зі спробою використати свою посаду для політичних маніпуляцій.

За словами Турчинова, Кабмін має створити спеціальну комісію для перевірки роботи Міністерства транспорту і зв'язку в цілому.

Олександр Турчинов виступає за проведення службового розслідування для перевірки інформації про намір Йосипа Вінського використати частину коштів міністерства не за цільовим призначенням.

Сьогодні Йосип Вінський подав у відставку. За словами Йосипа Вінського, його заява «обумовлена серйозними розбіжностями з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко щодо політичних, кадрових, економічних питань, а також етики стосунків між членами Кабінету Міністрів».

Напередодні, 15 червня, Юлія Тимошенко заявила, що команда Вінського має намір висунути його кандидатом у Президенти України і що для реклами міністра планувалося витратити 15 мільйонів гривень коштів «Укрпошти».

Йосип Вінський спростував цю заяву.
XS
SM
MD
LG