Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» сподівається отримати кредит від Європи


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» очікує, що за два тижні отримає рішення Євросоюзу щодо надання кредиту.

Про це повідомив журналістам у Брюсселі заступник голови правління «Нафтогазу» Ігор Діденко.

«Ми очікуємо, що, можливо, сьогодні ввечері лідери країн ЄС обговорять це питання і в наступні 1-2 тижні питання буде вирішено позитивно у принципі», – сказав він.

За словами Діденка, кредит може бути наданий найбільшими європейськими комерційними банками чи європейськими фінансовими інституціями.

Сьогодні у Брюсселі проходить засідання газової координаційної групи ЄС, для участі в якому були запрошені представники України та Росії для обговорення ситуації з постачанням російського газу до ЄС через територію України.

16 червня цього року Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у Люксембурзі заявила про те, що Україна хоче отримати комерційний кредит в європейських банках на суму понад 4 мільярдів доларів для забезпечення закачування газу в підземні сховища.

Водночас, Єврокомісія пропонує європейським компаніям купити російський газ і заплатити за його зберігання в українських підземних газових сховищах, обіцяючи у відповідь надати їм дозвіл продавати цей газ на спотовому ринку для покриття видатків на зберігання.

Питання безпеки енергопостачань розглядатиметься також сьогодні на засіданні Європейської Ради у Брюсселі.
XS
SM
MD
LG