Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вивчає ситуацію в «Укртранснафті»


Кабінет Міністрів вивчає ситуацію, яка склалася в компанії «Укртранснафта», повідомив міністр палива й енергетики Юрій Продан.

«По-перше, є рішення спостережної ради, але є і якісь судові рішення. Ми розглянемо ці документи», – сказав Продан.

За його словами, наразі в «Укртранснафті» перебуває перший заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ігор Діденко, який розбирається в ситуації.

Міністр також зазначив, що сформована ситуація не загрожує транспортуванню нафти.

Раніше «Укртранснафта» заявила про спробу захопити управління компанії.

Як заявили в компанії, Олександр Лазорко, звiльнений цього місяця з посади заступника голови правлiння «Укртранснафти», i його представники сьогодні вранцi взяли пiд контроль спочатку центральний офiс компанiї, а потiм i диспетчерський центр у Києвi.

Сам Лазорко посилається на рiшення наглядової ради про призначення його в.о. голови компанiї у зв’язку з відстороненням Iгоря Кирюшина з цієї посади. За словами Лазорка, сьогодні він разом з першим заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігорем Діденком і заступником голови правління «Нафтогазу» Валентином Франчуком прибув в офіс «Укртранснафти», але їх не пустили в кабінет голови правління.

Водночас прес-секретар «Укртранснафти» Олександр Дiкусаров заявляє, що рiшення наглядової ради, про яке говорить Лазорко, було пiдписане з порушеннями i заднiм числом.

XS
SM
MD
LG