Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Нігерія не висунула претензiй екiпажу українського літака


Нiгерiйська сторона не висунула жодних претензiй до членiв затриманого екiпажу українського лiтака Ан-12, повiдомив речник МЗС України Василь Кирилич.

«За iнформацiєю посольства України в Нiгерiї, в суботу вiдбулася перевiрка спецiальними органами Нiгерiї лiтака Ан-12 i вантажу», – зазначив представник МЗС.

За словами Кирилича, члени екiпажу й надалi перебувають в окремому примiщеннi аеропорту, їх забезпечили всiм необхiдним.

Вiн також додав, що наразi триває процедура перевiрки самого лiтака, жодної iнформацiї нiгерiйська сторона поки що не надає.

Кирилич повiдомив, що в понедiлок вiдбудеться зустрiч представникiв посольства України в Нiгерiї з представниками зовнiшньополiтичного вiдомства цiєї країни, на якiй українцi сподiваються отримати iнформацiю про пiдстави затримання лiтака, а також про перспективи його перебування в Нiгерiї.

Крiм того, речник МЗС повiдомив, що у зв’язку з цим iнцидентом посольство України в Нiгерiї направило ноту нiгерiйськiй сторонi.

Минулого тижня ЗМІ повідомили про затримання в Нігерії українського лiтака зi зброєю на борту. У держкомпанiї «Укрспецекспорт» заявили, що затриманий вiйськовий вантаж не має стосунку до України.
XS
SM
MD
LG