Доступність посилання

ТОП новини

Скороченого робочого тижня на колишній Криворіжсталі не буде


Адміністрація компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» скасувала своє рішення перевести працівників денної зміни на триденний робочий тиждень із 1 серпня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на поступки робітникам дирекція пішла, домовившись із профспілкою про можливість розглянути до 1 липня низку інших варіантів, спрямованих на часткове скорочення витрат на виробництво.

Раніше профспілка погрожувала роботодавцям страйком, він мав розпочатися 24 червня.

Наразі, як повідомили в прес-службі ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», попри те, що ситуація на підприємстві залишається напруженою, профспілковий комітет й адміністрація комбінату мають намір вирішувати суперечливі питання шляхом переговорів.

Як зазначив голова адміністрації з виробництва Володимир Шеремет, ухвалення рішення щодо триденного робочого тижня було вимушеним заходом, спрямованим на зниження собівартості продукції й підвищення її конкурентоспроможності.

«Разом – ми сила. І це, в черговий раз, підтвердила сьогоднішня ситуація. Головне, щоб ця сила була спрямована на конструктивне вирішення проблем і на захист працівників», – зазначив після переговорів з адміністрацією голова профспілки підприємства Юрій Бобченко.

На початку червня профспілковий комітет «АрселорМіттал Кривий Ріг» відмовився погоджувати проект постанови адміністрації підприємства про скорочення робочого тижня до трьох днів. Про це профспілчани заявили у відкритому листі Президентові, Прем’єр-міністрові, голові Верховної Ради, Генпрокуророві та іншим високопосадовцям.

За підрахунками профспілчан, нова тривалість робочого тижня могла поширюватися на більш ніж 18 тисяч осіб, оплата праці персоналу впала б на 40%.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») – найбільший виробник сталевого прокату в Україні.
XS
SM
MD
LG