Доступність посилання

ТОП новини

Парламенту пропонують звiльнити ще 6 мiнiстрiв


У Верховній Раді зареєстрували шiсть постанов про звiльнення мiнiстрiв, повiдомив голова регламентного комiтету Олександр Єфремов.

За його словами, в парламентi було загалом сiм проектiв таких постанов, i одну з них – про звiльнення Йосипа Вiнського з посади мiнiстра транспорту та зв’язку – ухвалили на засiданнi парламенту у вiвторок.

Зокрема, зареєстровані постанови про звiльнення мiнiстрiв юстицiї Миколи Онiщука, освiти та науки Iвана Вакарчука, культури Василя Вовкуна, промислової полiтики Володимира Новицького, внутрiшнiх справ Юрiя Луценка й охорони здоров’я Василя Князевича.

Вiдповiдаючи на запитання, чи голосуватиме фракцiя Партiї регiонiв за звiльнення цих мiнiстрiв, Єфремов наголосив, що фракцiя принципово не бере участi у формуваннi уряду. «Проте щодо звiльнення мiнiстрiв з посади в кожному конкретному випадку ми ухвалюємо окреме рiшення», – наголосив вiн.

За словами депутата, фракцiя Партiї регiонiв є iнiцiатором проекту постанови про звiльнення Вакарчука. А якщо парламент вирiшить розглядати проект постанови про звiльнення Луценка, фракцiя пiдтримає таке рiшення.

Сьогодні парламент звільнив міністра транспорту Йосипа Вінського, проте за поданням Кабінету Міністрів, а не за його власною заявою.
XS
SM
MD
LG