Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко критикує уряд за погане фінансування Євро-2012


Із критикою на адресу уряду Президент України Віктор Ющенко виступив під час спілкування зі студентами і викладачами вузів Харківщини, відповідаючи на запитання, чим може допомогти студентство краю, аби Євро-2012 пройшло у Харкові.

«Скажіть, будь ласка, про яке Євро-2012 сьогодні можна говорити, коли у бюджеті 2009 року передбачено 4,5 мільярда коштів спеціально зі Стабілізаційного фонду, а профінансовано 330 мільйонів? Половина року пройшла, шановні. Ми отримали фінансування одну одинадцяту від річного завдання..», – заявив Ющенко.

«Я не хочу, – додав він, – виступати весь час людиною, яка приносить погані новини, але вибачте, це не європейське ставлення. Країна, яка 30 листопада буде мати останню технічну місію виконкому УЄФА, 5 місяців по суті, нічого не зробила з ключових регіональних інфраструктурах з точки зору державного фінансування. Це, повірте, серйозне застереження».

При цьому глава держави наголосив на важливості для країни проведення чемпіонату континенту з футболу: «Євро-2012 – це імідж країни. Це наша репутація, це наші унікальні можливості. Повірте, немає важливішого в найближчі три роки, що б могло таку прикладну користь принести нашій нації, нашій країні, як Євро-2012».

Президент висловився за необхідність консолідації зусиль для проведення Євро-2012. «На мій погляд, Євро-2012 повинно нас об’єднати. На Євро-2012 нікого не повинно бути в опозиції. Бо найбільше, хто виграє – навіть не футбол, не спорт, а Україна».

Прем’єр Юлія Тимошенко відмовилась коментувати заяву Ющенка в Харкові. Вона лише заявила, що Україна належним чином підготується до Євро-2012.
XS
SM
MD
LG