Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні війська мають захищати населення – командувач в Афганістані


Війська міжнародної коаліції в Афганістані насамперед мають захищати мирне населення, заявив американський генерал Станлі МакКрістал.

На початку минулого тижня він заступив на посаду командувача Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Афганістані як представник НАТО і одночасно командувача всіх військ самих США у цій країні.

За очікуваннями, невдовзі він видасть для військових нові рекомендації щодо зменшення жертв серед мирного населення.

Удари міжнародних військ, у першу чергу американських, спрямовані проти повстанців, постійно призводять до загибелі мирних мешканців.

Принаймні в одному з таких випадків Вашингтон визнав, що причиною загибелі в Афганістані цивільного населення у травні цього року було порушення військовослужбовцями їхніх інструкцій.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), близько половини яких складають війська США, перебувають в Афганістані за мандатом Ради Безпеки ООН і під командуванням НАТО.

Американські війська також беруть участь в Афганістані в окремій Операції «Тривала свобода» в складі коаліції під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG