Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 помножене на гроші і політику


Юлія Тимошенко зазначила, що Уряд спільно з львівською місцевою владою докладе максимум зусиль для того, щоб залучити інвестора для добудови аеропорту: «Це дуже важливо, усі процедури затверджені Урядом і все буде йти за планом»
Юлія Тимошенко зазначила, що Уряд спільно з львівською місцевою владою докладе максимум зусиль для того, щоб залучити інвестора для добудови аеропорту: «Це дуже важливо, усі процедури затверджені Урядом і все буде йти за планом»

Львів – Уряд обіцяє належне фінансування найважливіших об’єктів підготовки до Євро-2012. Про це заявила в четвер у Львові Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Чи встигне Львів реконструювати аеропорт, який перебуває у зоні ризику, за визначенням УЄФА? Чи вкладеться з термінами щодо будівництва спортивної арени? 30 липня місцева влада Львова має надати чітку інформацію УЄФА щодо ситуації з львівським аеропортом.

Юлія Тимошенко вперше приїхала у Львів, щоб реально оцінити ситуацію з підготовкою до чемпіонату з футболу. Прем’єр побувала на місці будівництва стадіону і позитивно оцінила перебіг робіт, а також оглянула аеропорт і пообіцяла, що вже наступного тижня буде створена окрема структура, яка займатиметься питаннями розвитку летовища. А через два тижні врешті оголосять відкритий аукціон для інвесторів щодо будівництва терміналу. Конкурс уже тричі відтерміновували.

«Будівництво стадіону йде повним ходом. Все, що потрібно, щоб стадіон був вчасно добудований, фінанси, підтримка, уряд все зробить. У найближчі дні буде завершено підготовчі роботи до проведення відкритого аукціону для пошуку інвестора з будівництва терміналу аеропорту», – зазначила Юлія Тимошенко.

Уряд, Національний банк і Верховна Рада мають розробити спеціальний закон про фінансування Євро-2012, згідно з яким ще цього року виділять 10 мільярдів гривень під об’єкти в усіх містах-кандидатах щодо проведення чемпіонату. Прем’єр висловила сподівання, що парламент ухвалить подібний закон.

А щоб Львів не запам’ятався гостям із негативного боку через негаразди з водопостачанням, то до кінця року майже 200 мільйонів гривень будуть виділені для поліпшення забезпечення міста водою. На усі ці обіцянки Прем’єр-міністра і мер Львова Андрій Садовий, і голова ОДА Микола Кміть, і голова облради Мирослав Сеник не шкодували компліментів на адресу Юлії Тимошенко.

Тимошенко уже розпочала передвиборчу кампанію

Однак не лише питання підготовки до Євро-2012 хвилювало Прем’єр-міністра, було очевидно, що Юлія Тимошенко уже розпочала свою передвиборчу президентську кампанію і Західна Україна для неї є одним із головних регіонів.

Найважливішим єдиним аргументом, чому пані Тимошенко хоче стати Президентом держави, яка опинилась чи не у найгіршій ситуації за останні 10 років, стала, за її словами, позиція діючого Президента.

«Немає бажання в діючого Президента налагоджувати такі стосунки, які можуть призвести до команди, до конкретних результатів для країни. Внаслідок цього сьогодні у діючого Президента не залишилось шансів, навіть якщо я його підтримаю, перемогти у цій виборчій кампанії. Ставити Україну у такий ризик я безумовно не буду», – назвала свій найважливіший аргумент балотуватись в Президенти Юлія Тимошенко.

Тимошенко шукає порозуміння з галичанами


На сьогодні, за різними соціологічними даними, рейтинг Юлії Тимошенко і її політичної сили значно знизився.

Біля стін Львівської обласної ради, де відбувалась розмова Прем’єр-міністра з керівниками області, міста, депутатами організовано зібрались близько тисячі осіб. Представники БЮТ вітали свого лідера, працівники аеропорту нагадували, що летовище державне підприємство, робітники ЛАЗу скаржились на власника, громадянина Росії...

Водночас група молодих людей під прапорами «Нашої України», які об’єднались у громадську організацію «Всьо пропало», кричали голові уряду «Ганьба» . Активісти протягом дня роздавали львів’янам листівки із 12 запитаннями до Прем’єр-міністра. Зокрема, їх цікавили газові переговори з Росією, чи визнає БЮТ ОУН-УПА воюючою стороною, чи присвоїть Тимошенко звання Героя України посмертно Степанові Бандері, яка сума вказана у декларації про доходи, чи правда, що гарантом домовленостей між БЮТ і Партії регіонів мав стати Медведчук на посаді Генпрокурора…

Не було, як це завжди спостерігалось під час візиту Тимошенко у Львів, десятків простих городян, які хотіли б передати якісь листи Прем’єрові, де описані їхні проблеми.

Юлія Тимошенко спілкувалась зі студентами і викладачами університету «Львівська політехніка» та намагалася пояснити свої дії в теперішній політичній ситуації, а також виступила у прямому ефірі обласного телебачення, на який спеціально звезли журналістів з кількох областей Західної України.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG