Доступність посилання

ТОП новини

У Полтаві відзначають 300-річчя Полтавської битви


У Полтаві сьогодні проходять заходи до 300-річчя Полтавської битви.

Зранку офіційні особи поклали квіти до підніжжя пам’ятника коменданту міста Олексію Келіну та захисникам Полтавської фортеці.

У церемонії вшанування полеглих у битві взяв учать голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев.

Від імені Президента України Віктора Ющенка на урочистості прибула заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

У відзначенні 300-річчя Полтавської битви взяли участь голова Адміністрації Президента РФ Сергій Наришкін та Надзвичайні і Повноважні Посли країн-учасниць історичної битви.

Представники української влади разом із закордонними дипломатами також вшанували пам’ять українських загиблих козаків. Російська делегація у покладанні квітів до пам’ятника загиблим козакам участі не брала.

Далі урочисті заходи відбулися безпосередньо на полі Полтавської битви – почесні гості поклали квіти до пам’ятників шведам від шведів та шведам від росіян, а також до братської могили російських вояків. Присутні взяли учать в урочистій літургії та відкритті і освяченні Ротонди вшанування пам’яті полеглих учасників Полтавської битви.

Почесні гості ознайомилися із експозицією Національного музею-заповідника «Поле Полтавської битви» та побували на відновлених захисних редутах, розташованих безпосередньо на полі історичного бою.
XS
SM
MD
LG