Доступність посилання

ТОП новини

США ще не окреслили свою політику щодо України – Пайфер


Адміністрація Президента США Барака Обами ще не окреслила свою політику щодо України.

Про це сказав екс-посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв’ю «Главреду».

Цього не сталося «частково тому, що не були призначені конкретні люди, котрі відповідають за цей регіон. Заступник держсекретаря США, відповідальний за європейські справи, посідає свою посаду лише місяць», – сказав Пайфер.

Водночас він вважає, що політика Президента США щодо України буде переслідувати ті ж самі цілі, що й попередні адміністрації, включно з адміністрацією Джорджа Буша.

«Ці цілі полягають в тому, аби бачити Україну демократичною та стабільною державою, тісно зв’язаною з Європою та євроатлантичною спільнотою», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи важливі для США наступні президентські вибори в Україні, Пайфер зазначив: «Головне щодо виборів – переконатись, що процес проходить демократично. Я не думаю, що Америка буде комусь конкретному допомагати. І я навіть не знаю, чи американська підтримка могла б комусь допомогти».

Він також відзначив, що дуже важливо, що є надія, що після президентських виборів майбутні Президент та Прем’єр-міністр знайдуть спільну мову. «Вся ця боротьба, яка велась роками то між Президентом Ющенком і прем’єром Тимошенко, то між Президентом Ющенком і прем’єром Януковичем, відкинули Україну від тих можливостей, котрі вона мала суттєво. І зробили дуже складним завдання взагалі мати справу з Києвом», – додав Пайфер.
XS
SM
MD
LG