Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів знову блокує Верховну Раду


Фракція Партії регіонів знову заблокувала президію і трибуну Верховної Ради. «Регіони» вимагають звiльнення в середу мiнiстрiв внутрiшнiх справ Юрiя Луценка i освiти Iвана Вакарчука.

«Щодо кадрових питань, то ми вивiсили свої вимоги в гаслах, якi є в залi. Ми наполягаємо на тому, щоб з уряду були виключенi алкоголiки i нацiоналiсти. А далі – право уряду формувати Кабiнет Мiнiстрiв», – заявив перший заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов.

У засіданні Верховної Ради зараз оголошена перерва.

Вранці регіонали також блокували трибуну парламенту, вимагаючи розглянути першим питанням порядку денного пiдвищення рiвня мiнiмальної зарплати та прожиткового мiнiмуму.

Згодом Партія регіонів зняла блокування, і засідання вдалося почати. Депутати визначилися з порядком денним на сьогодні. Вони вирішили розглянути законопроекти про змiни до державного бюджету щодо пiдвищення прожиткового мiнiмуму та мiнiмальної зарплати, а також змiни до законодавства про вибори Президента та кадровi питання.

Щодо останнього питання, то депутати планували розглянути сьогодні звiльнення мiнiстра юстицiї Миколи Онiщука та призначення двох вiце-прем’єрiв Юрiя Любоненка та Михайла Згуровського, мiнiстра фiнансiв Федора Ярошенка, мiнiстра транспорту Тарiела Васадзе, мiнiстра юстицiї Вiктора Шемчука.
XS
SM
MD
LG