Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську представлять «Молоде кіно України»


Загальноукраїнський фестиваль молодіжного анімаційного кіно «Молоде кіно України» триватиме упродовж трьох днів у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді України.

Організатори мають на меті виявити й підтримати обдарованих дітей, що мають успіхи у галузі екранного мистецтва, допомогти талановитій молоді, розширити спілкування українського юнацтва з однолітками, популяризувати молодіжну анімацію, зняту на засадах патріотизму та національної самосвідомості серед підростаючого покоління.

Цей фестиваль – один з небагатьох в Україні заходів незалежного та малобюджетного анімаційного кінематографу, створеного дітьми.

У творчому змаганні беруть участь десяток відеостудій з 25-ма фільмами з різних куточків України, які неодноразово ставали переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних дитячих кінофестивалів.

У рамках фестивалю організують майстер-клас з мультиплікації під керівництвом художнього керівника дніпропетровського дитячого кіноцентру «Веснянка» Марлена Матуса.

Фестиваль «Молоде кіно України» став значною подією для дитячого кінематографічної Дніпропетровщини. Довгий час для подібних заходів не було державного фінансування.

Організатори кажуть: від кіно та мультиків, знятих дорослими, дитячий кінематограф відрізняє безпосередність та яскраво виражена індивідуальність.
XS
SM
MD
LG