Доступність посилання

ТОП новини

Керівник генштабу Ірану хоче усунути ЄС від переговорів із Тегераном


Європейський Союз більше «не має права» брати участь у переговорах з ядерної програми Ірану.

Про це в середу заявив керівник іранського генштабу Хасан Фірузабаді.

Генерал звинуватив європейські країни в підштовхуванні до заворушень, які виникли в Ірані після недавніх президентських виборів.

За повідомленнями інформагенцій, країни ЄС розглядають можливість відкликання своїх послів із Тегерана.

Опозиційний політик, колишній кандидат на президента Ірану Мір Хосейн Мусаві заявив про нелегітимність президента Махмуда Ахмадінеджада, який, за офіційними даними, отримав перемогу на виборах 12 червня.

У нинішній заяві Мусаві мовиться, що більшість іранського народу не може визнати результати виборів, які, за словами політика, були грубо сфальшовані.

Мусаві також висловився на захист прав своїх прихильників, яких влада переслідує. З аналогічною заявою виступив у середу інший опозиційний кандидат Мегді Каррубі.

Прем’єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт висловив сподівання, що іранські лідери «зроблять правильний вибір» для уникнення конфронтації з міжнародною спільнотою.

Він закликав Іран «пропонувати реформи, а не створювати конфлікти» з Євросоюзом, США та іншими державами.

Сьогодні Швеція почала головувати в ЄС. Міжнародна спільнота останнім часом критикувала Іран за придушення акцій опозиції, яка виступила з протестами після виборів президента. На цих виборах перемогу здобув чинний президент країни Махмуд Ахмадінеджад, проте опозиція заявляє про фальсифікації.
XS
SM
MD
LG