Доступність посилання

ТОП новини

Стали відомі деякі подробиці заповіту Майкла Джексона


У Лос-Анджелесі в середу представили заповіт «короля поп-музики» Майкла Джексона, який помер днями у віці 50 років.

За даними інформагенцій, документ з’явився ще 7 років тому.

Право опіки над трьома його дітьми отримує 79-річна мати співака Кетрін Джексон.

Заповіт визначає, що в разі її смерті чи нездатності ця опіка переходить до відомої американської співачки афроамериканського походження 65-річної Даяни Росс, яка була близькою приятелькою Джексона, а в кінці 1960-х років відіграла вирішальну роль у початку його кар’єри.

Усі свої статки він залишив Фондові родини Майкла Джексона, але умови створення такого фонду не уточнював. На момент оформлення заповіту Джексон оцінив ці статки у понад півмільярда доларів. Вони складалися головно з його частки права власності на твори з каталогу музичної видавничої компанії Sony/ATV Music, серед яких і твори «Бітлз».

За деякими оцінками, нинішні активи Джексона все ж можуть перевищити багатосотмільйонні борги, які накопичилися з того часу.

Виконавцями заповіту Джексон призначив свого адвоката і одного з друзів із кіл музичної індустрії. Вони вже подали до суду заяву з вимогою передати їм ці повноваження.

До слухання в цій справі, призначеного на понеділок, обмежений контроль за маєтками Джексона залишиться в його матері, але без права керувати фінансовими справами.

Свою колишню дружину і матір двох старших дітей Дебору Роу, яка при розлученні відмовилася від батьківських прав, Майкл Джексон у заповіті прямо і свідомо вилучив зі спадкоємців.

Місця поховання він у заповіті не вказав. Родина популярного виконавця ще не дала знати, де його поховають.
XS
SM
MD
LG