Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готується до можливих перебоїв у постачанні газу


Координаційна група з газу під головуванням Європейської Комісії на сьогоднішньому надзвичайному засіданні в Брюсселі наголосила на необхідності для країн Євросоюзу заповнити свої газові сховища з усіх можливих джерел і шукати власні регіональні можливості отримання газу, перш ніж настануть нові можливі зриви з газопостачанням.

Єврокомісія рекомендує країнам Європейського Союзу краще підготуватися до наступної зими у зв’язку з непевним становищем із заповненням газосховищ в Україні, мовиться в прес-релізі.

На засіданні також провели навчання за кількома сценаріями зриву газопостачання, щоб визначити найкращі можливі відповіді на рівні всього ЄС і на регіональному рівні в разі, якщо такий зрив справді станеться наступними місяцями.

Минулої зими Росія на кілька тижнів припинила постачання газу до низки європейських країн через територію України через суперечку Москви й Києва щодо цін на газ і тарифів на його транзит.

Нині Росія постійно заявляє, що Україна зриває графіки заповнення її підземних газосховищ обсягами газу, який буде необхідний для постачання на Захід наступної зими. Україна заперечує ці звинувачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG