Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті розпочинається фестиваль велосипедистів-екстремалів


Упродовж трьох днів в Карпатах, біля села Новий Мізунь Долинського району, проходитиме п’ятий фестиваль екстремальної та молодіжної культури «Мізунська Zвигода 2009».

Серед його організаторів – громадська молодіжна організація «Клуб альтернативних видів спорту «Адреналіновий стиль», федерація велосипедного спорту Івано-Франківської області.

Гасло цьогорічного фестивалю «Молодь в екотуризмі».

Любителі екстріму з різних куточків України приїхали позмагатися у швидкісному спуску на гірських велосипедах зі схилів гори, на штучній дерев’яній 30-сантиметровій стежці на 3-метровій висоті, у подоланні різноманітних перешкод та інших видах велосипедного спорту. Мовою спортсменів-велосипедистів це даунхіл, нор-шор, тріал, крос-кантрі.

Відбудеться також чемпіонат України зі спортивного орієнтування.

Призовий фонд фестивалю – понад 20 тисяч гривень.

Обіцяють і цікаву культурно-розважальну частину: кінотеатр під відкритим небом, туристське авторське кіно, акція «Розфарбуй свою планету», конкурс силачів, канатна переправа через озеро, концерти.

За словами президента федерації велосипедного спорту області Наталії Найди, схожі траси лише дві в Україні – біля Полтави і на Прикарпатті.

За п’ять років у фестивалі «Мізунська Zвигода» взяло участь понад 700 спортсменів і виступило 30 гуртів. Основною ідеєю є пропаганда активного відпочинку і здорового способу життя.
XS
SM
MD
LG