Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: Олійник не стріляв по депутату Лозінському


Генеральний прокурор Олександр Медведько заперечує застосування жителем Кіровоградщини Валерієм Олійником вогнепальної зброї під час інциденту з колишнім депутатом Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Віктором Лозінським 16 червня. Про це Медведько заявив в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня».

«На сьогодні, ґрунтуючись на наявних матеріалах слідства, я дійшов висновку, що Олійник не робив пострілів», – заявив Медведько.

За його словами, слідство з’ясовує приналежність знайденої на місці злочину вогнепальної зброї, при цьому пневматичну зброю в Олійника нібито раніше бачили, а от із приводу приналежності потерпілому пістолета «ТТ» у Медведька великі сумніви.

Гепрокурор не назвав точну кількість пострілів, зроблених в Олійника, зазначивши, що потерпілий одержав кілька вогнепальних поранень двох кінцівок із ушкодженням кісток, дрібних і середніх судин, у результаті чого й помер від втрати крові в машині швидкої допомоги о 21:15 (інцидент стався близько 19:30).

Медведько наголосив, що в момент загибелі Олійник був тверезий, а експертизу на наявність алкоголю в крові в підозрюваних проведено не було, чому прокуратура має намір дати свою оцінку.

3 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження депутата від БЮТ Віктора Лозінського, після чого СБУ оголосила його в розшук

Раніше Генпрокуратура порушила справу проти Лозінського за підозрою в заподіянні навмисних тяжких тілесних ушкоджень.

Досудове слідство Генпрокуратури встановило, що 16 червня прокурор Голованівського району Кіровоградської області Євген Горбенко, начальник райвідділу міліції цього району Михайло Ковальський та Лозінський навмисно завдали тяжкі тілесні ушкодження місцевому жителю Валерію Олійнику, у тому числі із застосуванням вогнепальної зброї, які спричинили загибель потерпілого.

Сам Віктор Лозінський, як йдеться у матеріалах слідства, заперечує причетність до злочину, однак, на думку Генпрокуратури, переконливих доводів на свою користь не навів, крім тверджень, що Олійник нібито застосував до нього, Ковальського й Горбенка вогнепальну й холодну зброю.

Медведько не виключає можливий виїзд Лозінського за кордон

Генпрокурор Олександр Медведько допускає, що колишній депутат-бютівець Віктор Лозінський уже виїхав за кордон

«Такої гарантії (того, що Лозінський не виїхав за кордон і втік від слідства) немає. За законом ми не маємо права охороняти народного депутата, спостерігати за ним і, більш того, вживати якихось заходів, спрямованих на його втримання», – заявив Генеральний прокурор в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня».

За словами Медведька, прокурор Голованівського району Євген Горбенко й начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський (уже звільнені зі своїх посад), які брали участь разом з Лозінським у згадуваних подіях, перебувають в ізоляторі тимчасового тримання в Києві й дають свої показання слідству.

Медведько також спростував розповсюджену низкою ЗМІ інформацію про те, що один із затриманих зізнався в причетності до 15 убивств у районі, де загинув Олійник.

«Інформація не відповідає дійсності. На момент нашої з вами розмови в мене немає даних про те, що це був якийсь потік, що людей вивозили й убивали. Є одиничний випадок, про який ми з вами говоримо», – сказав Генеральний прокурор.

Медведько також спростував розповсюджену низкою ЗМІ інформацію про те, що один із затриманих зізнався в причетності до 15 убивств у районі, де загинув Олійник.

«Інформація не відповідає дійсності. На момент нашої з вами розмови в мене немає даних про те, що це був якийсь потік, що людей вивозили й убивали. Є одиничний випадок, про який ми з вами говоримо», – сказав Генпрокурор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG