Доступність посилання

ТОП новини

Україна зацiкавлена в реалiзацiї проекту «Набукко» – Соколовський


Президент Віктор Ющенко схвалює практичнi кроки Євросоюзу, спрямованi на реалiзацiю мiжнародного проекту газопроводу «Набукко», повідомив уповноважений глави держави з мiжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський.

«Глава держави переконаний, що пiсля пiдписання в Анкарi 13 липня 2009 року мiждержавної угоди мiж Австрiєю, Болгарiєю, Румунiєю, Туреччиною та Угорщиною, проекту буде надано практичний старт», – цитує Соколовського прес-служба глави держави.

За його словами, «Набукко» є важливою складовою європейської полiтики пiдвищення рiвня нацiональної та мiжнародної енергобезпеки шляхом диверсифiкацiї джерел i маршрутiв постачань природного газу на євроазіатському просторi.

В умовах зростання обсягiв споживання газу «Набукко» сприятиме прозоростi та стабiльностi доступу європейцiв, зокрема i українцiв, до газових ресурсiв, зазначив уповноважений Президента.

«Президент України заявляє про зацiкавленiсть нашої держави в участi в реалiзацiї проекту «Набукко» на всiх етапах – вiд проектування до експлуатацiї. Реалiзацiя цього проекту, i зокрема участь у ньому України сприятиме економiчному i полiтичному розвитку країн Каспiйсько-Чорноморського регiону, змiцненню їх спiвпрацi з ЄС, а значить – процвiтанню народiв країн регiону», – зазначив Соколовський.

Газопровід «Набукко» має зменшити залежність європейців від російського газу шляхом транспортування до країн Євросоюзу блакитного палива з регіонів Каспію та Близького Сходу.
XS
SM
MD
LG