Доступність посилання

ТОП новини

Oxfam International: Хронічний голод може стати найбільшою трагедією століття


Благочинна організація Oxfam International, яка базується в Лондоні, оприлюднила сьогодні свою доповідь. У документі мовиться, що проблема голоду різко поглибилась через глобальне потепління, яке спричиняє різке зменшення врожаїв, що в подальшому майбутньому загрожує масовою міграцією та конфліктами довкола ресурсів води.

Член керівництва Oxfam International Емма Сірі сьогодні в Амстердамі, де була оприлюднена доповідь організації, зазначила: «Цього року ми очікували, що країни Групи восьми звернуться до таких проблем як економічна і продовольча кризи, які особливо важко позначаються на становищі найбідніших родин. Але ми бачимо тільки бездіяльність країн Групи восьми: вони ніяк не хочуть «розщедритися», виконати свої зобов’язання у сфері гуманітарної допомоги і взятися за проблеми глобального потепління».

8 липня в італійському місті Аквіла пройде саміт Групи восьми (семи промислово найрозвиненіших країн світу і Росії). На порядку денному саміту – проблема продовольчої безпеки та зміни клімату.
XS
SM
MD
LG