Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: керівники прокуратури і міліції Кіровоградщини мають звільнитись


Президент Віктор Ющенко закликає керівників прокуратури і міліції Кіровоградської області зрозуміти свою відповідальність та піти у відставку.

«Це справа офіцерської честі», – сказав глава держави, виступаючи на розширеній колегії Генеральної прокуратури.


За словами Президента, йому не хотілося б, щоб міністр внутрішніх справ Юрій Луценко дискутував про те, звільняти чи не звільняти керівника кіровоградської міліції, який не впорався зі своїми службовими обов’язками. Те ж саме стосується і прокурора Кіровоградської області, наголосив Ющенко.

Глава держави вкотре висловив своє обурення тим, що Віктор Лозінський, позбавлений депутатських повноважень, отримав можливість залишити Україну. За його словами, правоохоронні органи виявили свою некомпетентність, дозволивши колишньому депутату залишити межі України.

Екс-депутат від БЮТ Лозінський зараз перебуває в розшуку. Проти нього порушена кримінальна справа за підозрою в завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть жителя Кіровоградщини Валерія Олійника.


Ще двоє фігурантів справи щодо загибелі Олійника – колишній прокурор та керівник міліції Голованіського району Кіровоградської області – перебувають під вартою.

XS
SM
MD
LG