Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат: фактичні умови для розпуску Верховної Ради є


У Секретарiатi Президента заявляють, що фактичнi обставини для дострокового припинення повноважень Верховної Ради полягають у вiдсутностi в складi чинної коалiцiї необхiдних 226 голосiв депутатiв.

«Фактичнi обставини щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради iснують з того моменту, коли нову коалiцiю нiбито було створено у Верховнiй Радi», – зазначила заступник голови Секретарiату Марина Ставнiйчук.

За її словами, всi голосування у Верховнiй Радi щодо ухвалення законопроектiв «свiдчать про те, що в коалiцiї немає 226 голосiв для ухвалення вiдповiдних рiшень у формi законодавчих актiв», а «всi закони голосуються за допомогою голосiв Партiї регiонiв i партiї комунiстiв».

Водночас заступник голови Секретаріату зазначила, що Президент не має наміру розпускати парламент, хоча така можливість у нього залишається до 20-х чисел липня.

«Речi, пов’язанi з термiном можливого розпуску, необхiдно буде розглядати тiльки за обставин, коли це питання стане актуальним i виникне на порядку денному», – наголосила вона.

Напередодні Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що Ющенко має право підписати указ про розпуск парламенту до 24 липня.
XS
SM
MD
LG