Доступність посилання

ТОП новини

Влада в Ірані застерігає від планованих демонстрацій


Генерал-губернатор провінції Тегеран, яка охоплює столицю Ірану й навколишні території, Мортеза Тамаддон попередив, що сили безпеки «роздушать» будь-які нові протести.

Він нагадав, що на сьогодні не давали жодних дозволів на демонстрації чи мітинги.

Напередодні прихильники опозиційного політика, недавнього кандидата на президента Мір Хосейна Мусаві закликали провести сьогодні нові демонстрації в Тегерані й іще кількох містах Ірану.

Сьогоднішні протести призначені з нагоди 10-х роковин нападу на гуртожиток Університету Тегерана угруповань ісламських консерваторів, у якому принаймні 1 студент загинув і сотні були поранені. Ті події викликали тоді кількаденні жорстокі заворушення.

Прихильники реформ протестують на знак незгоди з офіційними результатами президентських виборів 12 червня, що їх вони вважають за сфальсифіковані. За цими офіційними даними, з великим відривом відразу в першому колі виборів переміг і переобраний на другий термін нинішній президент, прихильник консервативного курсу Махмуд Ахмадінеджад. Влада вже остаточно затвердила ці результати й відхилила звинувачення опозиції.
XS
SM
MD
LG