Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч скиненого президента Гондурасу та його наступника не відбулася


Усунений від влади президент Гондурасу Мануель Селая і нинішній тимчасовий президент країни Роберто Мічелетті окремо зустрічалися вчора з посередником, президентом Коста-Ріки Оскаром Аріасом у його домі в столиці Коста-Ріки Сан-Хосе. Але між собою вони так і не зустрілися.

Повернувшись додому, Мічелетті виловив задоволення зустріччю з Аріасом і висловив готовність до подальших переговорів. Селая, зі свого боку, заявив, що було зроблено «перший крок».

Аріас, який є лауреатом Нобелівської премії миру 1987 року за врегулювання конфліктів у Центральній Америці, сказав після зустрічей, що переговори здатні творити дива, але це не стається відразу й іноді займає більше часу, ніж можна уявити.

Селая, якого наприкінці минулого місяця скинули з посади й змусили залишити країну, вимагає свого повернення на президента. Таку ж позицію має й міжнародна спільнота. Мічелетті й політична еліта Гондурасу наголошують, що про це не може бути мови.

Американські держави, включно зі США, інші країни світу й міжнародні організації засудили переворот у Гондурасі як відступ від демократії й заявили, що далі вважають Селаю за президента країни.

Міжнародні банки заморозили кредити Гондурасові, а низка держав наклала на цю країну власні санкції.

У самому ж Гондурасі заявляють, що Хосе Мануеля Селаю Росалеса усунули саме за численні порушення Конституції й законодавства і здійснили це цілком законно, за рішенням Верховного суду й зі згоди парламенту.
XS
SM
MD
LG