Доступність посилання

ТОП новини

В Україні посилять контроль за достовірністю медичних довідок абітурієнтів


Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством охорони здоров'я здійснюватиме посилений контроль за достовірністю видачі медичних довідок абітурієнтам.

Про це йдеться у листі Міносвіти до керівників вищих навчальних закладів від 10 липня, передає прес-служба міністерства.

У документі вказується, що минулого року окремі навчальні заклади неналежно перевіряли медичні довідки та наявність сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти в абітурієнтів, які їх подавали. Коли згадані факти були встановлені перевіркою Міністерством освіти щодо таких навчальних закладів та осіб, котрі відповідали за прийом документів, було вжито адміністративні санкції.

Міністерство наголошує, що керівники навчальних закладів зобов'язані поінформувати абітурієнтів, що у разі виявлення медичних довідок, які не відповідають встановленим вимогам, абітурієнти до участі у конкурсі не будуть допущені, а студенти відраховуватимуться на будь-якому етапі навчання.

Крім того, Міносвіти здійснить посилений контроль прийому осіб, звільнених від проходження зовнішнього незалежного оцінювання у зв'язку із захворюваннями. Про виявлені зловживання будуть поінформовані правоохоронні органи.
XS
SM
MD
LG