Доступність посилання

ТОП новини

Чергове позачергове засідання парламенту не відбулося


Київ – Позачергове засідання Верховної Ради України у вівторок так і не розпочалося. Ще з 1-го липня Партія регіонів блокує парламентську трибуну. Регіонали вимагають підвищення зарплат і пенсій.

На порядку денному позачергового засідання було три питання: про вдосконалення банківської діяльності, зміни до Закону про вибори Президента України і законопроекти, що стосуються Євро-2012.

Поки тривали консультації у кабінеті Голови Верховної Ради, депутати активніше заговорили про можливі дострокові парламентські вибори.

Із цього приводу заступник голови Секретаріату Президента Ігор Попов зазначив: «Продовжує стукати годинник, відраховуючи 30 днів, після яких треба буде починати консультації з керівництвом Верховної Ради, щоб прийняти рішення про розпуск парламенту. На жаль, парламент не зміг самоорганізуватися і не зміг попрацювати хоча би над тими трьома законопроектами, які були заплановані до розгляду?»

Які перспективи парламентської діяльності?

Тим часом заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожемякін стверджує, що вже є 150 підписів за проведення, так би мовити, чергового позачергового засідання.

«У будь-якому випадку в четвер буде позачергове засідання. Таке рішення фракція ухвалила, – каже він. – Тому, мені здається, Партія регіонів не хоче збиратися ні в четвер, ні в суботу, ні у вівторок наступний».

А представники регіоналів сподіваються, що Юлія Тимошенко змінить позицію і погодиться на першочерговий розгляд соціальних питань.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG