Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» не має чіткої ідеології, є лише погляди лідера – політолог


Партія «Батьківщина» не має чіткої ідеології, а позиціонується лише через погляди лідера Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор Центру соціальних досліджень «Софія», політолог Андрій Єрмолаєв.

За його словами, це стало очевидним після сьогоднішнього з’їзду партії. «Перше, що заявили сьогодні: партія «Батьківщина» є головною рушійною силою останнього десятиріччя. Друга теза: «Батьківщина» робить ставку на молоде покоління. Третій момент: партія «Батьківщина» є європейською партією, яка святкує усі успіхи об’єднаної Європейської народної партії і водночас є партнером цієї партії в Україні», – зазначив політолог.

«Із задекларованих позицій партія має бути консервативною європейською партією ліберально-консервативного зразка, але за українськими канонами, це партія, де відповіді знає лише один лідер. Більшість членів партії знають відповіді лише з тез свого лідера. Тому на жаль, це не ідеологічна партія, це рух симпатиків, які позиціонуються лише через погляди свого лідера», – додав він.

Андрій Єрмолаєв наголосив, що вважає сьогоднішній з’їзд партії «сумбурним». «Це був скоріше захід для галочки, який лише ставить три крапки, а не дає відповідь на запитання, що є партія «Батьківщина», – зазначив політолог.

14 липня відбулося урочисте зібрання ВО «Батьківщина» за участі його лідера Юлії Тимошенко з нагоди 10-річчя партії.
XS
SM
MD
LG