Доступність посилання

ТОП новини

У США новий скандал довкола діяльності ЦРУ


Комітет з розвідки палати представників Конгресу США вимагає від Центрального розвідувального управління надати інформацію про таємну антитерористичну програму, про існування якої не був поінформований Конгрес.

Скандал в американських ЗМІ розгорівся після того, як 24 червня Директор ЦРУ Леон Панетта повідомив Конгресові, що скасував дію програми одразу ж, як напередодні дізнався про її існування.

Інформаційні агентства повідомляють, що програма не має ніякого відношення до раніше оприлюднених дій ЦРУ, пов’язаних із тортурами захоплених підозрюваних у тероризмі та прослуховуванні телефонних розмов американських громадян.

Газета The Wall Street Journal посилається на джерело в Білому домі, згідно з яким програма передбачала ліквідацію чільників угруповання «Аль-Каїда», що йшло всупереч зі забороною на таємні вбивства, накладеною на ЦРУ ще у 1970-ті роки.

Демократи у Сенаті США вважають, що адміністрація колишнього президента Джорджа Буша порушила закон, приховуючи від законодавців існування цієї програми.
XS
SM
MD
LG