Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську кількість безробітних зросла учетверо


Кількість офіційно зареєстрованих безробітних за рік у Дніпропетровську зросла у більше, ніж чотири рази. Про це сьогодні повідомив міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

За інформацією керівника міста, якщо на початок другого півріччя минулого року в місті було зареєстровано 2 тисячі безробітних, то зараз їх – 8,8 тисячі

Загалом, як констатував Іван Куліченко, за рік через кризу число працюючих на підприємствах та в організаціях міста зменшилося на 7%.

Як раніше повідомили в міськраді, за підсумками півріччя, 74 базових підприємства основних галузей промисловості Дніпропетровська знизили обсяги промислового виробництва, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 38%.

Зокрема, обсяг випуску продукції підприємств металургійної галузі та хімічної галузей впав удвічі. Відтак більшість промислових підприємств Дніпропетровська перейшли на неповний робочий тиждень або скоротили тривалість робочого дня, а відповідно – й зарплати робітників.

Перехід підприємств на нормальний режим роботи з поверненням працівників основних професій на свої робочі місця прогнозують не раніше з ІV кварталу.

Кризові явища в економіці Дніпропетровщини стали помітні ще у вересні минулого року, коли через брак замовлень із-за кордону почало скорочуватись промислове виробництво.
XS
SM
MD
LG