Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські депутати збирають гроші на ремонт Леніна в Києві


Депутати Дніпропетровської міськради написали листа-звернення Президентові, Прем’єр-міністрові та голові Верховної Ради з вимогою швидше відновити пам’ятник Леніну в Києві.

Вони зажадали невідкладно розслідувати обставити пошкодження пам’ятника, покарати винних, забезпечити охорону усіх вцілілих пам’яток радянської доби в Україні. Це була ініціатива комуністів, яку колеги з інших фракцій підтримали практично одностайно, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Крім того, в холі міськради депутати виставили скриньку «для збирання пожертв на відновлення сплюндрованого вандалами пам’ятника Леніну в Києві». Особливої активності жертводавців біля неї не спостерігається, проте за день зібрали кілька сотень гривень.

Між тим, дніпропетровська обласна організація Конгресу українських націоналістів звернулася до влади з вимогою знести пам’ятники радянським вождям у місті й області і навіть додали список усіх пам’ятників тоталітарному режиму в регіоні. Якщо влада не послухається, «кунівці» погрожують самі розпочати демонтаж.

Ті ж з монументів, які мають художню цінність, у КУНі пропонують звезти в одне місце для організації Музею тоталітарного режиму.

У ніч на 30 червня в Києві п’ятеро молодих людей за допомогою кувалди, зубила і молотка відбили у пам’ятника Леніну в центрі міста ніс і частково ліву руку. Їх одразу ж затримала міліція.
XS
SM
MD
LG