Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС розповіли, коли буде укладена угода про асоціацію з ЄС


Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв заявляє, що не хотів би прогнозувати дату підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Це питання цікавить всіх, але зрозумійте мене як переговірника – я не хотів би на даному етапі в будь-якій мірі окреслювати хоча б штучно часові рамки, оскільки для нашої переговорної команди це буде певною мірою тягарем, тому що інша сторона зможе це активно використовувати», – заявив заступник голови МЗС після завершення 12-го раунду переговорів щодо угоди про асоціацію в Брюсселі.

За його словами, угоду підпишуть тоді, «коли буде досягнуто баланс інтересів двох сторін, коли ми побачимо, що зміст і якість угоди відповідають національним інтересам Української держави».

Заступник міністра закордонних справ України зазначив, що після підписання угоду має ратифікувати парламент. «Для того, щоб іти в наш парламент, і звітувати, і боротися за ратифікацію, ми маємо розповісти, в чому її додана вартість, чому вона потрібна, і чому вона відповідає нашим національним інтересам», – сказав Єлисеєв.

Україна та ЄС розпочали переговори про нову угоду 5 березня 2007 року. На саміті Україна-ЄС в Парижі 9 вересня 2008 року вирішили, що нова угода матиме назву Угода про асоціацію.

Україна та ЄС планували підписати цю угоду до кінця поточного року, однак 10 липня цього року Єлисеєв заявив, що підписання угоди до кінця цього року, швидше за все, не відбудеться. Цю інформацію того ж дня підтвердив голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.


XS
SM
MD
LG