Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі прихильників опозиції зібралися в Тегерані


Тисячі прихильників іранської опозиції зібралися біля Тегеранського університету, куди на традиційну п’ятничну молитву мали прийти лідери опозиції.

Люди закликають звільнити політичних в’язнів. Багато хто з мітингувальників мають на собі зелені стрічки і вигукують гасла на підтримку Мір Хосейна Мусаві, колишнього кандидата на виборах президента Ірану. За словами свідків, атмосфера навколо університету напружена.

Мусаві та іншого колишнього кандидата в президенти від опозиції Мехді Каррубі очікували сьогодні на проповіді. Вони мали з’явитися на людях уперше після придушення владою червневих акцій протесту проти результатів виборів.

Щотижневу проповідь у Тегеранському університеті зазвичай транслює в прямому ефірі іранське державне телебачення. Проте сьогоднішню, яку виголосив впливовий політик – колишній президент, який підтримує опозицію, Хашемі Рафсанджані, не показували в ефірі головних державних телеканалів.

Іноземним журналістам і фотографам сили безпеки також заборонили висвітлювати сьогоднішні події в Тегеранському університеті.
XS
SM
MD
LG