Доступність посилання

ТОП новини

Росiя готова до двостороннього врегулювання інциденту з ракетами


Київ та Москва мають у двосторонньому порядку врегулювати iнцидент з перемiщенням крилатих ракет моряками Чорноморського флоту в Севастополі, заявляють у посольствi Росiї в Українi.

За словами тимчасового повiреного у справах Росiйської Федерацiї в Українi Всеволода Лоскутова, третя сторона не має залучатися до цiєї ситуацiї, i росiйськi диплоти обов’язково доведуть свою позицiю при зустрiчi iз заступником мiнiстра закордонних справ України Костянтином Єлисеєвим.

Раніше Єлисеєв заявив, що українська сторона поiнформує європейських партнерiв про iнцидент з транспортуванням військовими російського флоту крилатих ракет у Севастополі.

Натомість Лоскутов наголосив, що країни мають обговорити це питання на спiльних переговорах i врегулювати його, виходячи з наявних мiжурядових угод iз базування Чорноморського флоту Росії.

«У нас тривають непоганi консультацiї, дуже непоганi, i ми налаштованi на те, щоб прибрати усiлякi негаразди», – наголосив Лоскутов.

Він запевнив, що росiйська сторона вiдповiдним чином реагуватиме у випадку, якщо з боку її морякiв є якiсь порушення.

8 липня українські правоохоронці зупинили три автомобiлi ЧФ Росії, якi без узгодження з компетентними органами України перевозили крилатi ракети густонаселеними районами Севастополя.

XS
SM
MD
LG