Доступність посилання

ТОП новини

Політолог: Порошенко – керівник МЗС, Хорошковський – міністр оборони – кандидатури «непровальні»


Кандидатури Петра Порошенка і Валерія Хорошковського на посади міністрів закордонних справ та оборони при голосуванні в парламенті не будуть провальними. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив політолог Вадим Карасьов.

Посадити у крісла керівників МЗС та Міноборони Президенту у Верховній Раді допоможуть БЮТівці. З Головою ради НБУ Петром Порошенком проблем не буде, вважає політолог. А що стосується колишнього головного митника Валерія Хорошковського, доведеться домовлятися.

«Щоб голосами президентськими підтримати кадрові пропозиції Юлії Тимошенко, Юлія Тимошенко може в обмін підтримати і голосування за того ж Хорошковського», – сказав пан Карасьов.

Водночас експерт наголосив, що зазначені кандидатури є «непоганими». Зокрема, що стосується Петра Порошенка, за плечима котрого факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського національного університету імені Шевченка.

У тому, що йому заборонений в’їзд до Російської Федерації, політолог проблем не бачить. Вважає: проблему «можна буде якось владнати». «Але це означає, що наші міжнародні відносини можуть дійсно отримати такий шанс на економізацію, на прагматизацію, так би мовити, на економічні проекти зосередитися», – зазначив Вадим Карасьов.

Як буде дивитися на посаді міністра оборони Валерій Хорошковський, спрогнозувати експерту, за його ж словами, складно. Проте нічого надзвичайного у запропонованому не бачить. «Ми вже звикли до того, що міністри цивільні у нас», – додав політолог.
XS
SM
MD
LG